Daniëlle van der Klein-Driesen

“Door je brein te trainen, groeit je zelfvertrouwen en weet je wat te doen voor rust en scherpte bij belangrijke sportmomenten.”

In mijn praktijk in Rotterdam Prinsenland train ik talenten, topsporters en teams vanuit verschillende sporten. De vragen die ik krijg gaan vaak over presteren onder druk. Dat er niet uitkomt, wat erin zit, door bijvoorbeeld zenuwen, onzekerheid en de angst om te falen. Of gewoon het ‘zo graag goed willen doen’, maar dat dat juist niet lukt.

Ik ben wekelijk op het voetbalveld en de tennisbaan aanwezig. Ik heb een Mentale Trainingsmethode ontwikkeld voor sporters van een Talentencentrum, Selectie en BVO. De coach en ik verwerken sportpsychologische theorie in het ‘gewone’ trainingsprogramma. De sporters ontwikkelen hierdoor competenties die nodig zijn voor succesvol prestatiegedrag.

Als je topsporter wilt worden, dan is het logisch dat net als conditie-, ook mentale training vast op het programma staat. 

Mijn opleidingen

Sport en onderwijs vormen de rode draad. Ik rondde de lerarenopleiding voor basisonderwijs af en haalde mijn doctoraal in Pedagogische Wetenschappen. Ik werkte als docent en orthopedagoog. Ik weet veel van bijzonder gedrag in de sport door (faal)angst, perfectionisme, persoonlijkheidsproblematiek (ADHD, ADD, autisme) en hoogbegaafdheid. Mijn liefde voor sport gaf de doorslag door te studeren en ik behaalde mijn accreditatie als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en docent sportpsychologie VSPN. Ook deed ik de postdoctorale studie Basisgedragstherapie en Sportverzorging en Sportmassage.

“Ik laat iedere sporter zichzelf zijn, maar dan op z’n sterkst.” 

Partners:

Wekelijks ben ik te vinden bij Intime Tennis Academy, Focus Tennis Academy, Excelsior en werk ik samen met  de LOOT-school Thorbecke Voortgezet Onderwijs voor Sport en Dans. Ik train de sporters mentaal, terwijl zij hun sport beoefenen of we maken een afspraak voor een gesprek. Ik werk samen met hun coaches. Ik geef bijscholing voor trainers en workshops voor de ouders. Voor de postdoctorale studie van de Vrije Universiteit van Amsterdam   ben ik supervisor van sportpsychologen in opleiding (POPS). Andere samenwerkingspartners zijn: Rotterdam Topsport, CTO Metropool, RTC Volleybal, RTC Tennis, TTC Hippische Sport, Die Haghe Turnen, Karatebond, Badmintonbond, Running Team Eindhoven, PAC atletiek, MSP-opleidingen en Sportmassage Netwerk Nederland.