Presteren onder druk

Zeilers moeten snel de juiste beslissing maken. Twijfel, onzekerheid of frustratie verstoort dit. Bij mentale training leren de zeilers stress-signalen te herkennen, te voorkomen en zinvol te gebruiken.
]

Vertrouwen in jezelf en aandacht richten

Team Flow traint vaardigheden om onder alle omstandigheden taakgericht te blijven met oefeningen voor kijkgedrag, zelfspraak en visuele voorbereiding. Hierdoor leren de zeilers zich te richten op datgene dat ertoe doet (wind en positie) om zo snel mogelijk te zeilen.
]
Prev Next

Team Flow traint (sport)organisaties, sporters, coaches en ouders van talent tot Olympisch niveau.

Zowel de individuele trainingen als teamtrainingen worden op maat gemaakt. Prestatiegedrag voor mentaal welzijn en topprestaties worden aangemoedigd en geoptimaliseerd waardoor de kans op succes vergroot.

Positief effect bij trainingen en wedstrijden

Wij spreken de taal van de sporter, leveren maatwerk en gaan voor de praktische toepassing, zodat de voorwaarden kloppen om optimaal te presteren.

Deskundig op meerdere gebieden

Team Flow is gepassioneerd en professioneel in organisatieverandering, pedagogiek, sportpsychologie en didactiek. Lees hier meer over Team Flow

Daniëlle is sportpsycholoog/orthopedagoog van de Nationale Jeugdploegen van de Zeilbond. Samen met haar team geeft zij mentale trainingen in de praktijk, online en bij de Watersportbond. Maar ook aan de kant en op het water tijdens trainingen en wedstrijden.

Belangrijke wedstrijden

Bij het NK, EK of WK gaat het natuurlijk om ‘zo snel mogelijk varen’. Daar  hoort een mentale voorbereiding bij. Daarom worden behalve de zeilers, ook de coaches en de ouders meegenomen in het opleidingsprogramma van Sport in Perspectief. Lees hier meer over Sport in Perspectief.

Praktijk in Rotterdam

De trainingen starten altijd met een intakegesprek zodat we de (hulp)vraag helder hebben en een op maat programma kunnen maken passend bij de sport, de leeftijd en het niveau.

Afhankelijk van de groepsgrootte (individu of team) en de afstand is in overleg  het intakegesprek en de training in de praktijk in Rotterdam, online of op locatie.

Onze missie

Naar een gezond mentaal topsportklimaat

  • Voorkomen in plaats van genezen: inzet op preventie.
  • Mentaal trainen gebeurt planmatig en structureel.
  • Topsporters beginnen en eindigen als liefhebber van de sport

“Mentale training is net zo normaal als conditietraining.”

Onze visie

  • Een mentaal gezondtopsportklimaat is ingebed in het DNA van de organisatie
  • De sportpsycholoog maaktzichtbaar onderdeel uit van de technische staf
  • Er is een doorgaande leerlijn prestatiegedrag van talent tot professioneel sporter
  • (Bij)scholing in pedagogiek,sportpsychologie en didactiek voor iedere(top)sportcoach
  • Mentaal trainen gebeurt open rond het veld, de baan of de mat
  • Investeren in zelfvertrouwen zorgt voor duurzame motivatie en vergroot de kans op success