GAS en REM in de sport

Na het lezen van dit boek begrijp je, waarom tennisrackets op de grond worden geramd, de scheidsrechter uitgescholden of de wedstrijd uit handen geven wordt.

In dit boek vertellen Raemon Sluiter (tennis), Robin van Galen (waterpolo), Geoffrey Berens (karate), Ellen van Langen (atletiek), Kevin Blom (scheidsrechter), Marinus Dijkhuizen (voetbal), Marloes Keetels (hockey), Bert Brouwer (handbal), Barbara Koot (hippische sport), Matthijs van Harten (judo) en Eelco Beijl (volleybal) over de mentale kant van topsort. Zij laten zien, hoe emoties en gedachten van invloed zijn op je prestatiegedrag en waarom de uitingsvorm voor elke sporter anders is.

“Onzekerheid en agressie verdwijnt. Er is minder uitval van talentvolle sporters door mentale problemen.” 

Frank Bakker“De opgave voor iedere sporter is het evenwicht te vinden tussen GAS en REM. Daniëlle’s boek helpt de coach, en de sporter en diens andere begeleiders bij het vinden van dat evenwicht en bij methoden om dat te bereiken. Warm aanbevolen!”

Dr. Frank Bakker, Medeoprichter VSPN, Oud-voorzitter VSPN, Voormalig Universitair Hoofddocent Sportpsychologie bij Faculteit,BewegingswetenschappenVrije Universiteit Amsterdam.

Nadruk op de praktijk

Het is een praktisch boek vol met sport-psychologische tips om: zelfvertrouwen te vergroten, aandacht te richten en spanning te optimaliseren. Er staan veel concrete oefeningen in die je als coach kunt gebruiken tijdens je fysieke training. Omdat iedere sport ‘mentaal’ anders is, wordt dit vanuit verschillende sporten belicht.

Na het lezen, weet je wat je doet als het spannend wordt.

GAS en REM lezers!