Gladiatoren aan de Maas mentaal klaar voor spetterend boksgala

Gladiatoren aan de Maas mentaal klaar voor spetterend boksgala

Soms mag je aan mooie projecten een (kleine) bijdrage leveren. Dit weekend gaf ik de boksers van Gladiatoren aan de Maas mentale training. Een jaar lang trainden deze Rotterdamse ondernemers keihard, zodat zij nu klaar zijn voor hun bokspartij op 16 november 2019 in de ring bij het Excelsior Stadion.

Mentale kracht

Het mooie is dat de foto’s van deze boksers prachtig tonen hoe je mentale power uitstraalt. Zo laat je zien dat je vertrouwen hebt en gretig bent om te presteren. Van binnen mag je best twijfel voelen, maar dat hoeft je tegenstander niet te weten.

De helft van de groep wint.

Angst

Het is best logisch als er vooraf  ‘zorggedachten’ de revue passeren. De fysieke bokstraining, waarbij je klappen uitdeelt en ontvangt zorgen dat er emoties loskomen, die je misschien eerder weggestopt hebt. Dat maakt dat bokstraining behalve fysiek, ook mentaal veel van je vergt. Je lichaam maakt zich gereed te presteren, maar waarschuwt je ook ‘gevaar te vermijden’. Dat kan zorgen voor angstgevoel, wat natuurlijk niet helpt wanneer je juist wel die ring in wilt stappen.

 

Winnen of verliezen

Het is logisch als je zenuwen of spanning voelt. Je lichaam is zich klaar aan het maken. De tent is uitverkocht, dus je weet dat er 2000 man/vrouw naar je kijken, waaronder mensen die voor jou belangrijk zijn. Kijk om je heen en wees trots dat je er staat.

Je zet je in voor een goed doel, voor kinderen die problemen hebben met hun mentale weerbaarheid.

Je familie, vrienden houden van je of je wint of verliest en zijn er jou te steunen.En heel eerlijk de rest wil graag boksen zien, maar zijn ook gericht op hun zakenrelaties en de bitterballen. Zo blijf je het in perspectief zien en maak je het voor jezelf niet te groot.

Gereed te presteren

We hebben een aantal vaardigheden getraind die je helpen je gereed te maken het uiterste uit jezelf te halen:

  • Ademhaling zorgt voor optimale spanning en focus;
  • Taakgericht door korte richtpunten vanuit jouw plan als: afstand, bewegen, rust;
  • Aandacht op datgene waar je zelf invloed op hebt;
  • Wees trots bij winst en verlies op de inspanning die je het hele jaar geleverd hebt.
Een bokser die in het hoofd van de ander wil kruipen en de ander die zegt: ‘ik liet hem er zo doorheen’ gaan. Dat is wat een één op één duel zo mooi maakt.

foto’s site www.gladiatorenaandemaas2019.nl