Lekker in je vel en
nog beter presteren

Flow mentale training

Flow Mentale Training biedt trainingen voor topsporters, talenten, coaches en ouders van talent tot Olympisch niveau voor zowel teamsport als individuele sporten. Het team van Flow is gepassioneerd en professioneel in organisatieverandering, pedagogiek, sportpsychologie en didactiek. Lees hier meer over ons.

Voor organisaties

Naar plezierige en veilige (top)sport

Wil je als organisatie een gezond mentaal (top)sportklimaat realiseren? Sport in Perspectief helpt een pedagogische en mentale zorgstructuur op te zetten. Waarbij er balans blijft tussen welzijn en presteren en sporters beter in staat zijn het maximale uit zichzelf te halen.

topsporter, talent of coach

Optimaal presteren op het juiste moment

Ben je als topsporter, talent of coach op zoek naar mentale training? In de flow is een individueel begeleidingstraject dat ervoor zorgt dat je met de hoge verwachtingen en de druk van presteren op topniveau leert omgaan. Deze op maatgemaakte training geeft jouw weer vertrouwen.

coach of (sport)docent

Opleiden van coaches, sporters en ouders

Wil je als coach of (sport)docent zelf mentaal leren trainen? KOP IN Online leert hoe jij het trainen van mentale competenties een vast onderdeel maakt van jouw programma. Een e-learning met wetenschappelijke- en praktische werkvormen waarmee je sporters onder druk leert presteren.

Mentaal welzijn en topprestaties gaan hand in hand

Dit is de visie van Flow Mentale Training

Winnaar van de Nationale Sportinnovator prijs
2019 en 2021

Flow Mentale Training won in 2019 met Sport in Perspectief de Nationale Sportinnovator Prijs voor ‘Presteren met plezier’ en in 2021 met ‘Toekomstbestendige Sportaanbieders.’ De rode draad is de topsportlijn waarbij tien mentale competenties getraind worden die helpen om de weerbaarheid te vergroten en om beter te presteren onder druk.

“De passie en de expertise spat er vanaf”

– Uit het juryrapport

 

Boeken 

Daniëlle van der Klein-Driesen, sportpsycholoog en directeur van Flow Mentale Training, schreef twee boeken over haar vak.

In Gas en Rem in de sport vertellen bekende sporters over de mentale kant van topsport. Na het lezen van dit boek begrijp je, waarom je soms gefrustreerd of (faal)angstig bent en de wedstrijd uit handen geeft. Het is praktisch boek vol met sport-psychologische tips. Naar Gas en Rem in de sport.

Als je maar wint geeft een eerlijke inkijk in het leven van sportouders en hun kinderen. Het is een praktisch boek met ervaringen van topsporters, ouders en coaches. Naar Als je maar wint.

"Sport in Perspectief biedt heldere toepassingen en inzichten om tot een positief sportklimaat te komen."

 

– Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport

"Deze integrale benadering gaat zeker helpen bij het vergroten van het zelfvertrouwen en de plezierbeleving van kinderen."

 

– Sportinnovator en ZonMW

"Door mentale training van Daniëlle heb ik geleerd met tegenslag om te gaan."

 

– Alexander Schop, tophockeyer

Blog

Partners

KNLTB
KNLTB
KNLTB
KNLTB
KNLTB
KNLTB
KNLTB
KNLTB