Zie de leeuwinnen

Onderwerpen

sport:

Leeuwenjacht: De mannetjes jagen vaak mee, maar in de praktijk vangen de vrouwtjes eerder een prooi. Elk vrouwtje kiest een andere prooi uit tijdens de jacht.

Het is niet zo dat ze samen een groep dieren opdrijven. Pas in de laatste fase van de jacht, als het prooidier los is van de groep, kan het voorkomen dat twee leeuwinnen samen op één prooi jagen (dier- en natuurinfonu).

Zie die leeuwinnen….. We zien ze. Als poppetjes bij de Blokker en stickers voor het plakboek en vanavond in een stadion met 60.000 man (en vrouw).

Leeuwinnen die geschiedenis kunnen schrijven wanneer ze meer doelpunten maken dan de Verenigde Staten. Dat is uiteindelijk het enige dat telt. Dit team heeft een enorme vechtlust dit te bereiken.

Is het technisch het mooiste voetbal? In de media hoor je de verslaggevers pruttelen, er kan veel beter……. Maar als je meer scoort, dan win je en daar zijn de oranje dames goed in. En als je in de finale staat, dan hoor je daar thuis.

De leeuwinnen mogen met vertrouwen het veld op stappen. Zij hebben fysiek en mentaal getraind en dat vinden ze niet meer dan logisch.

Oranje heeft:

  • Een wondercoach Sarina Wiegman die zowel analytisch- als invoelend vermogen bezit. Zij straalt rust en vertrouwen uit en laat zich niet gek maken in het hele circus. Deze bondscoach zoekt steeds naar oplossingen en blijft taakgericht;
  • Keeper Sari van Veenendaal, die tot de laatste seconde gefocust blijft en zonder twijfel over iedereen heen vliegt om de bal te grijpen;
  • Het belangrijkste kenmerk voor ‘optimaal team-presteren’: De leeuwinnen vormen één team. Geen plek voor ego’s, elke speler is even belangrijk. Deze dames strijden samen en daardoor kunnen ze meer en zijn ze in staat van iedere tegenstander, dus ook de VS te winnen. 

Zie die leeuwinnen, ze grijpen de Amerikaanse spelers….Ik schiet er nu al vol van, maar dat zal wel zo’n vrouwending zijn…..

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *