Flow Mentale Trainingen

Bereik jouw top. Kies de training die bij je past
De mentale trainingen van Flow Mentale Training zorgen voor afname van frustratie, agressie en onzekerheid op de sportplek. Sporters krijgen meer zelfvertrouwen en weten wat te doen als de druk omhoog gaat.”

Kies uit de  vier verschillende modules jouw passende training.

Training 1. Talenten en (top)sporters

Je volgt dit traject individueel, met een kleine groep (maximaal vier sporters) in de praktijk of met je hele team op je trainingslocatie. Het mentale trainingstraject wordt op maat voor je/jullie gemaakt.

De opties zijn:

Individueel Talent

Dit zijn gemiddeld vijf tot tien trainingen, waarbij er een oplossing gezocht wordt voor belemmeringen door bijvoorbeeld (faal)angst of perfectionisme (lat te hoog leggen).

Individueel Topsporter

Flow Mentale Training begeleidt meerdere topsporters die op hoogste niveau presteren. Je krijgt een doelgerichte begeleiding passend bij je hulpvraag en sport. Inhoud richt zich op presteren onder druk.

Team

Naar aanleiding van de teamanalyse (observatie, gesprek en teamchecklist) wordt er een gericht mentaal trainingsplan voor je team gemaakt. In drie tot tien trainingen werk je samen aan communicatie en teamspirit, zodat sportieve doelen worden behaald.

Training 2. Clubs en verenigingen

Je kiezen uit een of meerdere trainingen:

Gun jullie sporters, trainers of coaches deze extra kennis. Er zijn verschillende trainingsavonden mogelijk. Theorie en praktijk worden op een leuke en een actieve manier weergegeven.

Training 3. Mentale Leerlijn Topsport

Een uniek trainingsprogramma waarbij sporters, hun trainers en de ouders op jonge leeftijd hun mentale vaardigheden trainen. Ze leren met de druk omgaan die topsport meebrengt.

De stappen van deze mentale leerlijn zijn:

 

  • Train de trainers. Mentaal sterk coachen. Toepassing leerlijn mentaal in de fysieke training. 2x per jaar;
  • Train de ouders. Pedagogisch sterk coachen. Hoe doe je dat als ouders thuis, in de auto en bij trainingen en wedstrijden? 1x per jaar;
  • Train de sporters. Leerlijn mentaal sterk presteren. Mentaal trainingsprogramma voor per leeftijdsgroep (<12 t/m <18 jaar) 10x per jaar.

Training 4. Onderwijs en bedrijven

“Teamprestatie is niet automatisch de optelsom van individuele prestaties. In sport kun je de beste spelers bij elkaar zetten, wanneer zij onvoldoende samenwerken wordt het niets.”

De inhoud van de Mentale Teamtraining voor onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven wordt in overleg passend gemaakt. Krachten en belemmeringen worden blootgelegd, oplossingen worden gezocht en afspraken gemaakt. Het team gaat er direct mee aan de slag.

De stappen in het kort:

Teamscan

Teamanalyse: leiderschap, krachten/belemmeringen, betrokkenheid, doelen, afspraken + Mentale Team Checklist

Optimaal prestatiegedrag op de werkvloer

Verandering ligt bij jezelf. Teamwaarden en normen worden vastgelegd, waardoor er zichtbare verandering in prestatiegedrag op de werkvloer ontstaat.

  1. Mentale Teamtraining Bedrijven;
  2. Mentale Teamtraining Onderwijs.
Flow Mentale Training heeft ruime ervaring in het geven aan teamtrainingen bij onder andere politie, defensie, (speciaal) voortgezet- hoger- en universitair onderwijs

GAS en REM-methode

Rode draad voor alle trainingen is de GAS en REM-methode. Hierin wordt gewerkt met de toepassing van mentale vaardigheden op de sport/werkplek, zoals:

Zelfvertrouwen

Doelen stellen

Motivatie

Aandacht en concentratie

Visualiseren

Samenwerken

Teambuilding

Meer informatie over de GAS en REM methode vind je hier. Je kan hier ook direct het boek bestellen.