Talenten en (top)sporters

De mentale trainingsmodules van Flow Mentale Training zorgen voor afname van frustratie, agressie en onzekerheid op de sportplek. Sporters krijgen meer zelfvertrouwen en weten wat te doen als de druk omhoog gaat.

Module 1. Talenten en (top)sporters

Je volgt dit traject individueel, met een kleine groep (maximaal vier sporters) in de praktijk of met je hele team op je trainingslocatie. Het mentale trainingstraject wordt op maat voor je/jullie gemaakt.

De opties zijn:

Individueel Talent

Dit zijn gemiddeld vijf tot tien trainingen, waarbij er een oplossing gezocht wordt voor belemmeringen door bijvoorbeeld (faal)angst of perfectionisme (lat te hoog leggen).

Individueel Topsporter

Flow Mentale Training begeleidt meerdere topsporters die op hoogste niveau presteren. Je krijgt een doelgerichte begeleiding passend bij je hulpvraag en sport. Inhoud richt zich op presteren onder druk.

Team

Naar aanleiding van de teamanalyse (observatie, gesprek en teamchecklist) wordt er een gericht mentaal trainingsplan voor je team gemaakt. In drie tot tien trainingen werk je samen aan communicatie en teamspirit, zodat sportieve doelen worden behaald.

GAS en REM-methode

Rode draad voor alle trainingen is de GAS en REM-methode. Hierin wordt gewerkt met de toepassing  van mentale vaardigheden op de sportplek, zoals:

Zelfvertrouwen

Doelen stellen

Motivatie

Aandacht en concentratie

Visualiseren

Samenwerken

Teambuilding

Meer informatie over de GAS en REM methode vind je hier. Je kan hier ook direct het boek bestellen.