Mentale training voor (jong) talent

Zodat je sterker in je sportschoenen staat

Mentale training voor jonge sporters

Als fanatieke jonge sporter wil je het goed doen en winnen. Die gedrevenheid is nuttig, want die zorgt voor strijdlust. Tegelijkertijd kan ‘te graag willen’ ook tegenwerken. Soms is de tegenstander beter, of maak jezelf te veel missers. Frustratie of angst voor fouten ligt  op de loer. De vraag is dan ook: Hoe zorg je dat je niet alleen met het resultaat bezig bent, maar vooral met de weg er naartoe?

“Wanneer ik op mijn gevoel judo ben ik op mijn best. Dan ben ik rustig en alleen bezig met judoën.

  Matthijs van Harten – Judoka

Onderdelen mentale training

Mentale training voor sporters tussen 9 en 18 jaar start samen met je ouder(s). In het eerste (intake)gesprek kom je samen, de training volg je zelf. Jullie vertellen waar je mentaal tegenaan loopt in je sport. Ik ga na, wat er nodig is en geef een indicatie hoe jouw mentale trainingstraject eruit gaat zien. Vaak is dit vijf tot tien mentale trainingen, die voor jou op maat gemaakt worden. Soms vul je een vragenlijst in of doe je een test. Ook zijn er fysieke werkvormen, waarbij de koppeling met je sport gemaakt wordt.

Het doel is dat je er achter komt wat je zelf kunt doen voor, tijdens en na de wedstrijd en bij trainingen om jezelf mentaal te versterken.

Wil je weten of een mentaal trainingstraject voor je kind geschikt is, stuur dan een bericht.