Ouders

Wat roep je wel of juist niet langs de kant?

Als sportouder steek je veel tijd, geld en energie in de sport om je kind optimaal te begeleiden. Zo maak maakt je de emoties die de wedstrijd en het vele trainen oproept van dichtbij mee. Plezier staat voorop wordt altijd gezegd. Tegelijkertijd zijn er in alle sporten  ranking- en puntensystemen. Jonge sporters hebben dat snel door. Het draait om resultaat. Als je goed bent, mag je vaker trainen in de selectie en naar grotere wedstrijden.

Plezier en teleurstelling liggen dicht bij elkaar, ook voor sportouders.

Pedagogisch sterk coachen

Wanneer je goed wil presteren, dan ligt de angst om te falen op de loer. Jonge talentvolle sporters zijn soms heel kritisch op zichzelf. Fanatisme helpt hen steeds een stap beter te worden. Een ‘oordelende houding’ doet echter ook wat met je zelfbeeld. “Stom, dom, onnodig” zijn kreten die ik met regelmaat hoor. Sporters mopperen snel op de personen die het dichtst bij ze staan, oftewel jullie als ouders.

Vragen die ik van ouders krijg zijn bijvoorbeeld  Wat kan ik doen als mijn kind:

  • Belangrijke punten steeds laat liggen;
  • Zich zorgen maakt over zijn of haar selectieplek;
  • Nooit tevreden is;
  • Angst heeft om te falen;
  • In trainingen beter is dan bij wedstrijden.

Tips voor ouders:

Je krijgt antwoord op je vragen:

  • Wat doe je als sportouder?
  • Aan de kant? Thuis? In de auto?

In deze workshop neem je als je eigen oudergedrag onder de lopen en je deelt Ervaringen met andere ouders worden gedeeld.

In praktische werkvormen leer je hoe je samen met je kind een sterk team vormt.

Conny van Bentum sportarts Nederlands Hockeyteam: “Zelfs al heb je verloren, het is een leerproces, de weg ergens naartoe.”

Tennisouders

Workshop voor ouders en kinderen

Hippische Sportouders en ruiters